Френският мениджър на Арсенал Арсен Венгер обвини холандския съдия Питър Винк, че не е дал 100% дузпа за лондончани в първия мач от четвъртфиналите на Шампионската лига срещу Ливърпул (1:1).

„Трудно ми е да приема, че не успяхме да победим, защото имахме много шансове да отбележим втори гол, а ги пропуснахме лесно. Когато Ливърпул изравни резултата се почувствах нещастен”, сподели французинът.

„Съдията също беше срещу нас, защото не ни даде чиста дузпа. Изключително съм разочарован от това решение на арбитъра, който от позицията, която беше просто трябваше да даде дузпа за нас”, добави мениджърът на Арсенал.

„Реферът бе на 4 метра от Каут от Хлеб, а дузпата бе 100%. След като поведохме трябваше да реагираме по-добре на ситуацията, но златното докосване на Джерард доведе до изравняването”, коментира Венгер.

„За нас сега е важно да победим в следващия мач, тъй като в събота приемаме Ливърпул отново, но този път за Премиършип. Аз съм убеден, че може да го направим”, допълни специалистът.

„Мачът е непредвидим, но ние искаме да го спечелим, защото все още не сме загубили надежда за титлата. След това ще отидем на „Анфийлд” за добър резултат. Ван Перси не изглеждаше толкова тежко контузен и аз се надявам той да бъде готов за следващия мач”, завърши Арсен Венгер.