Походът на наставника на Арсенал Арсен Венгер за прочистване на футбола продължи и в Румъния вчера, след като специалистът призова за нулева толерантност към футболистите, които правят безразсъдни и изключително опасни влизания по време на мач.

Александър Хлеб се надява, че ще бъде на разположение на своя треньор за мача от Шампионската лига довечера срещу Стяуа Букурещ, въпреки че бе ударен много лошо от Марк Ноубъл, при победата над Уест Хем в събота. Играчът на „чуковете” се отърва само с жълт картон.

Въпреки че Хлеб не пострада сериозно, френският специалист призова да се въведе възможността във футболните правила, реферите да променят решенията си след края на даден мач – от жълт на червен картон, след като изгледат допълнителен запис на съответната среща.

„Гледах записа отново и отново – абсолютен директен червен картон на Ноубъл. Без съмнение съдията не е могъл да види точно нарушението, тъй като най-ясно си личи само от един ъгъл на телевизионната камера. Няма никакви извинения. Нормално е да има по-твърди влизания, но ни е грубиянщини”, заяви Венгер пред „Daily Mail”.