Отборът на Арсенал се подготвя за най-важния си мач от сезона. Мениджърът на тима Арсен Венгер заяви пред репортерите, че неговият тим е фокусиран изцяло върху финала за ФА Къп срещу Хъл Сити през уикенда, без да мисли за миналото.

Арсенал не е печелил трофей от 2005 година, когато тимът на Венгер победи Манчестър Юнайтед за ФА Къп след изпълнение на дузпи.

През настоящия сезон Арсенал прекара 128 дни на върха в класирането на Англия, повече от всеки друг отбор, но тимът изпадна от битката за титлата през последните месеци, за да може да триумфира Манчестър Сити.

Запитан за критиките, отправени към него, заради липсата на трофеи, Арсен Венгер посочи рекорда от 17 последователни сезона в Шампионската лига: „Аз съм мениджър, който е уверен в това, което прави, в постигнатото на терена, и оставя другите да съдят и отправят критики.“

Финалът за ФА Къп е в събота, 17 май, от 19.00 часа българско време.

„Не смятам, че има от какво да се притесняваме. Ние знаем, че финалът е финал, че Хъл е отбор от Премиърлийг. Те могат да си подават топката, да създават възможности и могат да се представят добре в деня на мача, а ние искаме да се съсредоточим върху това. Стив Брус е невероятно добър. Да задържи отбора във Висшата лига и да ги класира за финала за ФА Къп е голямо постижение“, сподели Арсен Венгер.

Отборът на Хъл Сити завърши сезона в Англия на 16-о място с 37 точки, на четири от опасната зона на изпадащите тимове.