Дългото чакане в Арсенал приключи. Мениджърът на "артилеристите" Арсен Венгер най-после е преподписал контракта си, пишат в Англия.

Засега официално потвърждение на информацията няма. Очаква се това да се случи след мач номер 1000 за французина начело на "топчиите".

Той е през уикенда срещу Челси и е изключително важен за шампионските амбиции на тима, който от 2004 г. не е ставал шампион.

Настоящият контракт на Венгер изтича в края на сезона. Според информациите, той се е съгласил за удължаването му с още две години.

Ако това е факт и специалистът го изпълни докрай, той ще закръгли 20 години начело на Арсенал. Венгер пое тима на 1 октомври 1996 г.

В сайта Goal.com дори разкриват и финансови детайли по контракта му. Според изданието, той сам е отказал драстично увеличение на заплатата си.

В момента възнаграждението му е 6.5 млн. паунда годишно, а от клуба са му предложили по 1 млн. повишение за всяка година. Французинът обаче обявил, че парите му са достатъчно завишени и не вижда смисъл от покачването им.

Въпреки това, той остава най-високоплатеният служител на лондончани. Веднага след него се нарежда голямата звезда Месут Йозил.