Френският мениджър на лондонския Арсенал Арсен Венгер заяви, че треньорите във Висшата лига на Англия се намират под огромно напрежение.

Един ден, след като Дарби Каунти стана шестият тим в Премиърлийг, който сменя своя мениджър и продължаващите спекулации за освобождаване на Рафа Бенитес от Ливърпул, Венгер заяви, че прекалено много клубове в страната очакват моментални резултати от своите треньори.

Французинът, който е в лондонския клуб от 1996 година, заяви: „В момента напрежението върху мениджърите е много по-голямо от всякога. Рафа Бенитес се справя прекрасно в Ливърпул и това, което става там не се отнася до спорта или резултатите. Това е намеса в работите на отбора. Аз съм късметлия, защото имам моята свобода и подкрепата на борда. Моите директори разбират, че няма успехи без тяхната подкрепа. Но трябва да имаш опит за да разбереш това и не съм сигурен, че всички, които купиха отбори в Англия разбират това."

"Много е странно, че понякога мениджърът може да плати своята цена за това, че е преизпълнил своята задача. Не може да бъде правилно, когато един човек като Били Дейвис класира тима ти на позиция, за която не си и мечтал, а 14 мача след това, ти го уволняваш”, каза още Венгер.