Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че липсва опит в неговия тим, но все пак остана напълно уверен във възможностите на младите му състезатели, като след снощната загуба от Ювентус с 0:1 добави, че не се нуждае от нови попълнения на този етап.

Двата тима се изправиха един срещу друг в мач от приятелския турнир „Емирейтс Къп”.

В неделя пък „артилеристите” излизат срещу шампиона на Испания Реал Мадрид.

„Не сме близо до привличането на нито един нов играч. В момента съм фокусиран изцяло върху тези, с които разполагам. Ако успеем да намерим състезател, който да ни трябва и да ни хване окото, тогава може и да го вземем. Ако не, пак ще съм доволен”, заяви Венгер пред официалния сайт на „артилеристите”.

„Липсва ни малко опит в халфовата линия, но ще видим, ще се справим и с този проблем. Срещу Ювентус ни липсваха Росицки, Фабрегас, Едуардо, Ван Перри и Сонг, а това са петима изключително класни футболисти”, продължи спецът.

„Особено през първата част, в игра за нас бяха доста млади момчета. Въпреки това те се представиха добре. Нямахме късмет и получихме попадение, а ни липсваше опит пред гола, както и острота при физическите единоборства. Имаше няколко по-натежали състезатели, но имаме две седмици, за да се справим и с този проблем”, завърши Венгер.