Наставникът на Арсенал Арсен Венгер призова феновете на тима да не освиркват състезателя на Челси Ашли Коул при завръщането му на „Емирейтс” в неделя.

Коул пропусна сблъсъка на „Емирейтс” от миналото издание на Премиършип заради контузия, а Венгер каза: „Искрено се надявам да няма негативно отношение към Ашли, тъй като той се справи добре за нашия тим и следователно заслужава уважението на всички.”

Голяма част от феновете на „артилеристите” все още не могат да забравят сагата около трансфера на футболиста през 2006г., когато в крайна сметка, той отиде на „Стамфорд Бридж”.

„Феновете трябва да отдават заслуженото на състезателите, които са играли добре за клуба си”, продължи френският специалист.

„Някои футболисти се връщат тук и феновете се отнасят добре с тях – Патрик Виера дойде тук с Ювентус и публиката ни скандираше името му”, припомня Венгер.

„Всъщност всичко зависи от обстоятелствата. Хората просто не могат да приемат начина, по който Ашли ни напусна – за мен това не бе толкова важно. Той се образова при нас, справи се на ниво и е редно да му бъде показано нужното уважение”, завърши треньорът на временните лидери в Англия.