Английската асоциация на футболните треньори излезе с официално изявление по повод изказванията на мениджъра на Арсенал Арсен Венгер през седмицата по повод съдийството на финала за Карлинг Къп, който топчиите загубиха с 1:2 от Челси.

„Треньорите имат право да критикуват работата на съдиите, но това трябва да става конструктивно и възпитано,” се казва в становището на асоциацията.

Венгер нарече „лъжец” страничния съдия, който посъветва главния рефер Хауърд Уеб да изгони нападателя на Арсенал Еманюел Адебайор за удар срещу Франк Лампард. Венгер заяви, че не е имало основания за изгонването на тогоанеца и дори потърси подкрепа от играча на Челси по случая, като го помоли да си признае, че Адебайор не го е удрял. В крайна сметка Лампард подкрепи французина чрез изявление на агента си.

Футболната асоциация обаче не обърна внимание на медииния шум и е много вероятно Венгер да се присъедини към наказаните си футболисти.

„Да не забравяме, че е французин и английският му не е добър - може да бил разбран неправилно,” пошегува се мениджърът на Фулъм Крис Коулмън.