Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер обмисля да прати Тио Уолкът под наем в друг клуб, съобщава „Дейли Мейл”. Драмите в лондонския клуб продължават и днес, след позорната загуба с 1:5 от Тотнъм във вторник.

Изданието разкрива, че няколко елитни английски клуба са получили снощи обаждане от „Емирейтс Стейдиъм” във връзка с възможността 18-годишният национал да им бъде отдаден под наем до края на сезона.

Мениджърът Венгер заяви, че поражението за Карлинг Къп му е показало ясно „кой не е готов за първия отбор” и явно Уолкът ще бъде една от жертвите, преди да затвори трансферния прозорец.

Въпреки че Венгер все още смята, че Уолкът, който струваше на клуба 13 милиона паунда преди две години, ще стане нападател от най-висока класа, търпението на специалиста изглежда изчерпано.

Арсен Венгер разкритикува младия играч още миналата седмица: „Той не е на нивото, на което аз искам да бъде.” Това бе една от причините наставникът да остави Уолкът извън групата за мача с Фулъм.

Проблем е и фактът, че Венгер иска Тио Уолкът да играе като централен нападател, а той все още се изявява по-добре по крилото.