Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер подготвя сериозна лятна чистка в състава си, за да намали разходите за заплати с 23 млн. английски лири.

Французинът ще се опита да подсили отбора си с класни попълнения през лятото, а освен това подготвя нов договор за капитана Робин ван Перси, който ще гарантира на холандеца 120 хил. паунда седмично възнаграждение. Тази сума ще надхвърли установения при „топчиите“ таван на заплатите.

Въпреки това скорошен отчет е показал, че разходите за заплати в клуба са се увеличили с 20 млн. лири, като продажбите на Сеск Фабрегас, Самир Насри и Гаел Клиши преди началото на сезона не са оказали голямо влияние за свиването на техния размер. Затова Венгер е решил да се отърве от играчи, които не се представят според очакванията му.

Първи в списъка му са Андрей Аршавин (75 хил. паунда на седмица), Маруан Чамак (60 хил. паунда), Себастиен Скилачи, Никлас Бентнер, Денилсон и Карлос Вела (всички по 50 хил. паунда), които ще напуснат „артилеристите“ след края на сезона.

Резервният страж Мануел Алмуния, който прибира 60 хил. лири седмична заплата, също ще бъде освободен, след като договорът му изтича през юни.

18-годишният младок Алекс Окслейд-Чембърлейн, който остави отлични впечатления с играта си, се намира на обратния полюс и очаква всеки момент да му бъде предложен нов контракт. Това вече е факт при полузащитника Александър Сонг, който получи предложение да взима 75 хил. паунда на седмица.