Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че феновете са свикнали да приемат класирането в топ 4 във Висшата лига за даденост през последните години.

"Артилеристите" завършиха извън първите четири места за последно през сезон 1995/96, когато трябваше да се задоволят с петата позиция преди френският специалист да пристигне в клуба.

В момента тимът е на 6 място в Премиър лийг, а до края на редовния сезон остават 10 мача. Това означава, че има голям шанс Арсенал да пропусне шанса си да играе в следващото издание на Шампионската лига за първи път, откакто Венгер е начело на отбора.

Французинът обаче не е развял бялото знаме и се надява на силна победна серия през април.

“Класирането в топ 4 все още е възможно. През последните 20 години успявахме винаги да завършим на едно от първите места и това изглежда като лесно постижение в очите на феновете. Сега обаче осъзнават, че не е лесно, колкото изглежда”, заяви Венгер на пресконферецията преди мача срещу Уест Хем в сряда.

“Борим се за позитивен край на сезона и се нуждаем от подкрепата на привържениците ни. Нека да покажем нашата психическа устойчивост”, допълни той.

Относно контракта на Алексис Санчес, французинът коментира:

"Той има договор за още година и половина. Не разбирам този дебат и това безпокойство.”

Фенове на Арсенал блокираха базата; Венгер: Не се страхувам от никого

Венгер отново бе подложен на разпит заради протестите на феновете, които днес взеха нов връх. Те се събраха на тренировъчната база в Колни, а надписи "Венгер - вън, Алексис остани" бяха окачени край пътя, водещ до базата на Арсенал.

“Аз съм професионалист и мога да работя във всякакви условия, и в идеални, и в не чак толкова," отбеляза по повода Венгер

"Топчиите" приемат Уест Хем в мач от 31-ия кръг на Висшата лига в сряда.