Мениджърът на Арсенал продължи словесната война със селекционера на Франция Раймон Доменек, като каза, че Доменек „говори глупости” и реакцията на критиката отправена към него от страна на Венгер е „безсмислена”, „неинтелигентна” и „нередна”.

Двамата отдавна водят война помежду си заради националите от Арсенал след Световното в Германия. Първи с критиките започна Доменек като обвини слабата форма на Анри и контузията му през сезона като основна причина за слабата игра на „петлите” след мондиала.

Анри няма да може да влезе в игра нито за „топчиите”, нито за Франция този сезон след като стана жертва на стомашни болки и травма в слабините и Венгер обяви, че причина за това е серията от мачове, които Анри изигра непосредствено след мачовете в Германия.

Доменек не му остана длъжен и излезе с тезата, че е невъзможно Венгер да хвърля вината за контузия на Анри върху него след като е минало много време от финала на световното, през което нападателят е взел участие в двубои за „топчиите”.

„Те ни вземат за глупаци. Доменек говори тотални глупости”, каза Венгер пред френския вестник „Спорт”. „Той трябва да се научи да уважава клубовете и да спре да ги провокира с такива приказки, защото нещата не могат да продължат по този начин занапред. Неговата реакция е безсмислена, плод на липса на интелигентност и нередна с оглед на това, че е опит за удар „под кръста”. Няма да оставя нещата така, кълна се. На първо място трябва да се уважават другите. Всеки има право на собствено мнение, но аз и клуба няма да търпим повече това.”

Венгер наблегна още и на напрежението и стреса, на които са подложени играчите, които взимат участие в множеството срещи на национално ниво.

„Трябваше да се справям с последствията от няколко световни големи първенства. Забележете, колко много френски национали са с контузии в момента. Мислите ли, че за тях са положени нужните грижи? Изобщо някой във Франция замисля ли се за тях или не?”, отбеляза Венгер.

„Истината е, че не се обръща достатъчно внимание на играчите. Погледнете дори по-възрастните от тях (Тюрам, Зидан, Макелеле), които бяха изцяло пренебрегнати.”, завърши френският специалист.