Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер, който понякога бива обвиняван, че залага в състава си почти изцяло на чужденци, твърди, че артилеристите правят английски таланти, но по една или друга причина, те не успяват да се наложат в отбора.

„Ние развиваме много добри английски играчи, повечето от всеки друг в тази страна, но те играят някъде другаде”, заяви френският специалист.

„Сидуел беше тук, а тук бяха Патрик Виера и Емануел Пти и той дойде при мен и ми каза „тренер, искам да си тръгна, аз не играя” Ние направихме Ашли Коул, но той играе за най-богатия клуб в страната.”

„Аз приемам критиките, защото не мога да кача, че не е вярно, това което е вярно. Когато правя моя състав, аз не гледам кой от къде е, аз гледам кой ще бъде най-добрият наличен нападател и пускам него.”

„Чувствам, че аз нося отговорност за качеството и за развитието на играчите, но не мога да кажа на играч „ти си достатъчно добър, но не можеш да играеш, защото не идваш от правилното място”. За мен това не е достатъчно”, каза още Венгер.