Наставникът на Арсенал Арсен Венгер е убеден, че ще има английски тим на тазгодишния финал в Шампионската лига, като добави, че очаква английските грандове да доминират футбола в Европа в близките няколко години.

Арсенал, Челси и Манчестър Юнайтед си осигуриха място на четвъртфиналите, жребият, за които ще се тегли другия петак. Шансът към тази група да се присъедини и Ливърпул е също доста голям, след като води на Интер с два гола преди реванша на „Сан Сиро” в средата на другата седмица.

Последните три финала на Шампионската лига бяха белязани от английско присъствие, а френският специалист очаква тази тенденция да се запази и тази година през май в Москва.

„Наистина съм убеден, че английските клубове ще доминират в Европа, тъй като Висшата лига е наистина изключително труден шампионат. Физическите изисквания за играчите тук са изключително високи, а футболистите се развиват постоянно”, започна пред английските медии Венгер.

„Именно заради това, и тази година ще има английски клуб на финала в Шампионската лига. Не съм сигурен, но като гледам ще имаме едни и същи главни опоненти както в Европа, така и в Англия. Шансовете някой от четирите тима от Острова да играе на финал са изключително големи”, продължи той.