Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че английският национален отбор не е сред неговите проблеми. Босът на „топчиите” отдавна е критикуван, че пуска в игра твърде много чужденци. Но той заяви: „Не е моя отговорност английския национален отбор да върви добре. Ще се радвам, ако е така, но това не е сред моите приоритети. Знам много хора, които искат от мен да разчитам на английски футболисти, но ние живеем в мултинационален свят.”

„Правилата са такива – английските играчи могат да отидат в който клуб пожелаят, а чужденците могат да идват тук и да играят. Казвал съм много пъти, че от 1966 година насам, когато тук е нямало толкова чужденци, съотношението победи-загуби е било същото,” допълни Венгер.

Както стана ясно вчера, Арсен Венгер е критикуван сериозно в ежегодния доклад на Асоциацията на професионалните футболисти, за това, че привлича твърде много чужденци и така уронва националния отбор.

Френският специалист обаче продължава да препоръчва на шефа на Футболната Асоциация Брайън Баруик да назначи местен за национален селекционер.

„Ако Англия отиваше на война, нямаше да избере генерал от Португалия или Италия да води армията. Така че това не трябва да им минава през ума,” коментира Венгер.