Наставникът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че всичките приказки около желанието на Барселона да вземе обратно в редиците си звездата на „артилериститеСеск Фабрегас са само спекулации.

Френският специалист сподели още, че всички тези слухове започват да му омръзват. Футболистът на „топчиите” няколкократно бе свързван със завръщане в каталунския гранд, откъдето първоначално започва кариерата си.

„Сеск е изключително важен състезател за Арсенал. От друга страна мога да кажа, че от Барселона не са се свързвали с нас за него. Всичко това са истории на пресата. Ако искате обаче, мога да ви дам телефона си, и ако искате, го предайте на испанците – в случай, че наистина имат желание да привлекат Фабрегас, нека ми звъннат. Така направиха преди да привлекат Тиери Анри”, започна Венгер.

За него този въпрос явно е приключен, след като Барса не е отправил официално запитване за 20-годишния състезател на „топчиите”. Наставникът от „Камп НоуФранк Рийкард обаче остава голям почитател на играта на Сеск: „Той е състезателят, който наистина се отличава със своя талант. Това, което прави в Арсенал на тази възраст, е наистина впечатляващо.”