Една от големите звезди в Лестър – нападателят Джейми Варди заяви, че не чувства никакво напрежение относно факта, че може да подобри рекорда на Висшата лига за най-много поредни срещи с отбелязан гол.

При успеха с 3:2 над Уест Бромич в събота английският национал вкара своя 11-и гол в първенството до този момент и вече се разписвал в 8 последователни срещи. Това го приближава само на 2 от върховото постижение на Рууд ван Нистелрой, който през 2003 година успя да вкара в 10 поредни двубоя с екипа на Манчестър Юнайтед.

„Изобщо не мисля за такива неща. Единственото, върху което съм концентриран, е да бележа и да взимаме трите точки“, коментира 28-годишният футболист.

„Летим много високо в момента и искаме да останем на тази позиция. Искаме да играем все така силно и да трупаме точки. Толкова е просто“, допълни Варди.

Лестър дотук през кампанията е спечелил 10 точки от мачове, в които е губел в резултата, като никой друг тим в лигата не може да се мери с тях по този показател.

„Вкарах няколко късни гола и се радвам, че нещата ми се получиха. Често изоставаме в резултата и постигаме резултатите по трудния начин. Характерът на отбора обаче показва, че знаем много добре как да направим обрат. Дотук спечелихме повече точки, отколкото бих могъл да мечтая“, добави Варди.