Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал разкри причината защо е разрешил продажбата на Дани Уелбек в Арсенал в последния ден на трансферния прозорец. Според холандеца, английският национал просто не е бил от класата на останалите играчи в атака - Робин ван Перси и Уейн Рууни, а впоследствие и Радамел Фалкао. 

"Дани е бил тук от 9-годишен и за мен няма съмнение, че обича Манчестър Юнайтед. Нищо, че три сезона е играл под наем в други клубове, той е израсъл тук. Но просто няма качествата на другите ни двама водещи нападатели Робин ван Перси и Уейн Рууни."

"Това е стандартът, който сме наложили и затова го пуснах в Арсенал. А особено и с привличането на Радамел Фалкао и наличието на някои много силни юноши, за него просто вече нямаше място", сподели с откровение Ван Гаал. 

Той обоснова и решението си да привлече колумбиеца от Монако, въпреки че разполагаше вече с двама топнападатели, а сделките за Хавиер Ернандес в Реал Мадрид и Уелбек в Арсенал още не бяха официално сключени. 

"Когато ти се удаде възможност да подпишеш с толкова голям футболист като Фалкао, няма какво да се бавиш. Статистиката му е просто невероятна. И ми доказа, че качествата му са уникални още на първата тренировка. Тогава пипна първата топка и я вкара по фантастичен начин", сподели още холандският мениджър.