Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал беше категоричен, че неговият тим е прекалено добър и прекалено голям, за да изтърпи сушата на Ливърпул в Премиърлип, визирайки липсата на титли.

Думите идват в навечерието на битката между двата тима, които ще се срещнат в неделя, 17-и януари, от 16.05 часа. Двубоя можете да гледате в Gong Play и по телевизия Diema Sport.

Манчестър Юнайтед, който има 20 титли не е печелил Висшата лига откакто сър Алекс Фъргюсън напусна клуба през 2013 година.

Ван Гаал за Клоп: Феновете харесват стила му

Според Ван Гаал обаче „червените дяволи“ не могат да имат същата съдба като Ливърпул: „Клубът е прекалено голям, прекалено добър и организиран. Ние имаме чудесна инфраструктура и я подобряваме всяка година. Аз съм част от прехода и не мога да си представя толкова продължителна суша да се случи в Манчестър Юнайтед.“

Отборът на Ливърпул не е вдигал титлата от 26 години.

„Когато това се случва на Ливърпул, може да се случи и на Манчестър Юнайтед. Но аз не мога да си представя това, защото ние сме в процес на преход и вървим по правилния път“, добави Ван Гаал.

„Може да отнеме повече време, но аз не мога да си представя да се случи същото в Манчестър Юнайтед“, заяви още мениджърът.

„Червените дяволи“ обаче имат 26-годишна суша без титла в годините между 1967 и 1993.