Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Луси ван Гаал явно иска да има все по-малко допирни точки с предшественика си Дейвид Мойс. Той отстрани от щаба си един от помощниците, които шотландецът доведе със себе си на "Олд Трафорд" - Фил Невил. 

Бившият дефанзивен футболист е сред любимците на публиката на "червените дяволи" от времето, в което прекара там като играч. След това отиде в Евертън и прекрати кариерата си, за да дойде с Мойс в Юнайтед през 2013 г. 

Сега обаче ще трябва да си търси нова работа. Това стана ясно от негов отговор на въпрос на негов последовател в Туитър, който го пита дали ще остане в треньорския щаб на отбора през новия сезон. 

Невил лаконично написа само: "Не!". Засега той ще работи като коментатор за телевизиите, с които е подписал договор за новия сезон. Все пак по-малкият брат Невил ще се занимава и с треньорство. 

В свободното си време той ще води тренировките на аматьорския Салфорд Юнайтед. Този отбор беше купен от него, брат му Гари и бившите му съотборници от Юнайтед Ники Бът, Пол Скоулс и Райън Гигс.