Звездата на Тотнъм Рафаел Ван дер Ваарт обяви, че остава на Уайт Харт Лейн, въпреки че шпорите не успяха да се класират за участие в Шампионската лига през следващия сезон.

„Нямам нищо против да спечелим купата в Лига Европа”, обяви Ван дер Ваарт.

Бившият играч на Аякс, Хамбургер и Реал Мадрид отбеляза 13 попадения за лондончаните във Висшата лига тази кампания, но напоследък се появиха съобщения, че холандският национал иска да играе в ШЛ през следващия сезон и смята да напусне Северен Лондон.

Ван дер Ваарт обаче заяви: „Ние винаги искаме да играем в Европа. Хубаво е да натрупаш опит в Лига Европа и ще бъде страхотно да спечелим купата в турнира”.

„Обичам да играя през два-три дни. Разбира се, друго си е да играеш в Шампионската лига. Аз обаче съм тук едва от година. Беше страхотно и ще видим какво ще ни донесе следващия сезон.”

„Много е важно да играеш в Европа. Видяхте как ни помогна факта, че през този сезон участвахме в Шампионската лига. Много е важно за нас да играем в европейските турнири, така че трябва да надвием Бирмингам Сити в последния ни мач за кампанията”, каза Рафаел Ван Дер Ваарт.