Нароченият за гонене след една година Едвин Ван Дер Сар се превърна в герой за Манчестър Юнайтед във финала за Къмюнити Шийлд. Холандецът спаси три поредни дузпи на Клаудио Писаро, Франк Лампард и Шон Райт-Филипс и прати трофея в музея на Олд Трафърд.

„Никога преди не съм спасявал три поредни дузпи”, каза вратарят донесъл първи трофей на червените дяволи на новия Уембли.

„Това е правено и преди, спомням си, че Хелмут Дукадам от Стяуа Букурещ спаси всички четири дузпи на финала за Купата на европейските шампиони през 1986 година срещу Барселона. Това беше малко по-голям за печелене трофей от Къмюнити Шийлд, но ни сме щастливи с този успех.”

„През последните четири или пет години се научих да се справям малко по-добре с дузпите. Дори когато остаряваш, все още можеш да научиш нещо.”

„Все още имаме седем дни да поработим върху някои неща, но очаквам да сме готови да се изправим срещу Рединг следващата неделя”, добави Едвин Ван Дер Сар, за който предстоящият сезон най-вероятно ще е последен с екипа на Юнайтед.