Изпълнителният директор на Аякс Едвин ван дер Сар не планира да се връща в Манчестър Юнайтед, където проведе шест успешни сезона. Вратарят спечели с "червените дяволи" четири пъти Премиършип, Шампионската лига, Купата на Лигата и световния клубен шампионат.

48-годишният холандец в момента се труди за успехите на Аякс на терена и извън неговите предели. През последните години той в тандем със спортния директор Марк Овермарс продадоха играчи за повече от 200 млн. паунда. Това не попречи на отбора да си осигури титлата във вътрешното първенство и да достигне финала за Купата на Холандия. Освен това, следващата седмица тимът от Амстердам ще спори с Тотнъм в полуфинален мач-реванш от Шампионската лига.

Отчитайки всички тези фактори, Манчестър Юнайтед е определил Ван дер Сар като идеален кандидат за длъжността технически директор. Ван дер Сар обаче не е готов да остави работата си в Амстердам и счита, че връщане в Юнайтед на този етап ще бъде понижение за него. На първо място отборът на Оле Гунар Солскяр е на път да остане извън Шампионската лига и не демонстрира способност да се сражава за трофеи на Острова и в Европа. Освен това Ван дер Сар разполага с много власт в Аякс и отговаря за търговската дейност на клуба, докато в Манчестър Юнайтед тази роля е поверена на Ед Уудуърд. /БГНЕС