Титулярният вратар на Манчестър Юн Едвин ван дер Саар ще решава през декември дали да продължи договора си с „червените дяволи”. Холандският национал подписа нов едногодишен контракт преди 12 месеца, който изтича в края на настоящия сезон.

Когато това се случи, Ван дер Саар вече ще е навършил 37 години, а след Евро 2008 той ще трябва да преценява и бъдещето си в тима на „лалетата”.

Сър Алекс Фъргюсън вече заяви, че би искал стражът да остане на „Олд Трафърд” още година, като го определи като една от най-добрите покупки през цялата си кариера начело на Ман Юнайтед.

Към момента Ван дер Саар не иска да се занимава с договори и преговори, за да остане концентриран върху представянето си. Той не вижда причина да бърза с решението за бъдещето си. „Ще решим през декември какво ще правим, както стана миналата година,” коментира той. „В момента искам да се върна в игра и да възстановя предишната си форма.” Наскоро Ван дер Саар се възстанови от травмата, от която страдаше в пръст на крака и се очаква днес да излезе срещу Астън Вила.