Една от звездите на Манчестър Юнайтед Антонио Валенсия удължи контракта си с тима. Днес от щаба на "червените дяволи" официално обявиха, че той е подписал за още три години. 

Така сегашният му контракт е до 30 юни 2017 г., като има опция за удължаването му с още една. Подписите са били поставени в присъствието на асистент-мениджъра Райън Гигс, тъй като титулярът на поста Луис ван Гаал все още е зает с националния отбор на Холандия. 

"Много съм щастлив, че той удължи престоя си при нас. Антонио е уникален професионалист и приносът му е голям. Качествата и бързината му са неоспорими, а като прибавим и професионализма му на тренировките, разбирате защо съм щастлив от оставнето му при нас", заяви Гигс. 

Самият Валенсия също е много доволен от удължаването на контракта си и обеща да се влага още повече в мачовете и да продължи да дава всичко от себе си. 

"В момента аз изживявам мечтата си. Радвам се, че ще продължа да го правя. Беше голяма чест за мен да стана първия еквадорец с титлата в Англия, а сега изгарям от желание да работя с Луис ван Гаал", сподели Валенсия. 

Той дойде на "Олд Трафорд" през 2009 г. Когато настоящият му контракт приключи, и ако се задейства опцията за удължаването му с още една година, еквадорецът ще е вече на 33 г.