Легендата на Реал Мадрид Хорхе Валдано обиди жестоко мениджърите на Челси и Ливърпул Жозе Моуриньо и Рафаел Бенитес, като определи стила на техните отбори като „лайно на пръчка”.

Бившият световен шампион с Аржентина смята, че слабият мач между Ливърпул и Челси миналата седмица показва накъде върви играта. Валдано останал разочарован, че такива талантливи играчи не демонстрират способностите си.

Той заяви: „Футболът се крепи на субективни усещания, а в това отношение Анфийлд няма равен. Дори да сложите лайно на пръчка в средата на терена на този невероятен стадион, пак ще се намерят хора, които да го сметнат за изкуство.”

„Но това не е изкуство, това си е лайно на пръчка.”

„Челси и Ливърпул са най-ясните, най-очебийните примери накъде отива футболът. Към повече интензивност, колективна игра, тактика, физика и прямота.”

„Но къси пасове? Финтове? Смяна на темпото? Няма такива. Двойни разигравания, петички? Не ставайте смешни, няма и следа от тях.”

„Контролът върху играта и невероятната сериозност, с които играха и двата отбора в този полуфинал неутрализираха всеки опит да творчество, всяка демонстрация на изящни умения.”

Според Валдано всичко това се дължи на липсата на достатъчно игрови опит от страна на мениджърите Моуриньо и Бенитес. „Двамата имат някои общи неща – жажда за слава и желание да държат всичко под контрол. Това обаче се дължи на едно и също нещо – нито Моуриньо, нито Бенитес са били добри футболисти. Затова са толкова суетни като треньори. Онези, които не са били талантливи футболисти, не вярват по-късно в таланта на останалите, които ръководят.”