Бранителят на Тотнъм Джонатан Уудгейт сравни настоящия си клуб с бившия си – Лийдс, когато последният изпадна от елита на Англия през 2004 година.

Думите на защитника идват след поредното поражение за „шпорите” – с 0:2 от Удинезе в мача от груповата фаза на турнира за Купата на УЕФА.

„Хората казват, че сме прекалено добри, за да изпаднем от Висшата лига, но истината е, че не е така. Вече видях това да се случва – на Лийдс. А тогава, онзи отбор бе по-силен от нас, в момента”, коментира пред „BBC Sport” Уудгейт.

На въпрос, дали Тотнъм вече води битка, за да не изпадне от Премиършип, футболистът отсече: „Един милион процента можете да бъдете сигурни, че е така.”

„В мача с Удинезе се провалихме с абсолютно същото нещо, с което се проваляме във всеки един мач от началото на сезона – липса на концентрация. Трябва да започнем да учим и то много бързо”, коментира още играчът на „шпорите”.

„Когато допуснем гол, и си казваме, ето, всичко започва отначало. Когато имаш психиката на губещ, каквато е нашата в момента, или трябва бързо да започнеш да побеждаваш, или просто си оставаш губещ”, добави още Джонатан Уудгейт.