Тотнъм се намира пред прага да загуби част от ключовите си футболисти след уволнението на Хари Реднап, съобщи британският вестник „Индипендънт“. Според изданието има голяма вероятност Гарет Бейл, Рафаел ван дер Ваарт и Лука Модрич да използват факта, че клубът няма да играе в Шампионската лига, като предлог да напуснат „Уайт Харт Лейн“.

Преди началото на изминалия сезон Модрич бе убеден от Реднап и президента Даниел Леви да остане поне още година, макар да бе силно желан от градския съперник Челси. Обещанието за участие в Шампионската лига бе един от козовете на двамата в разговорите с хърватина, но заради историческия успех тъкмо на „сините“ в най-престижния клубен турнир на Стария континент, „шпорите“ са принудени да се задоволят с Лига Европа. В момента основният преследвач на Модрич е Манчестър Юнайтед, който започва директно от групите на Шампионската лига.

По-драстична е ситуацията с Гарет Бейл, който месец преди края на сезона даде ясно да се разбере, че на всяка цена иска да играе в Шампионската лига, иначе ще преразгледа опциите пред себе си. Смята се, че Барселона се интересува от привличането му, макар че самият Бейл отрече да знае каквото и да е за оферта от каталунците.

Името на Рафаел ван дер Ваарт, който беше голям привърженик на треньорските методи на Реднап, също е в списъка с потенциалните напускащи, като Шалке 04 от седмици следи ситуацията около него и също, за разлика от Тотнъм, може да му гарантира участие в Шампионската лига.