Мениджърът на Стоук Сити Тони Пюлис бе бесен след загубата с 0:1 от Челси заради нелепите опити на Бранислав Иванович и Оскар да си спечелят дузпи. Наставникът оприличи паданията им в наказателното поле като „смешни“, като бразилецът дори бе декориран в жълто от главния съдия Майкъл Оливър.

Освен това Пюлис потърси сметка защо „сините“ не са завършили мача с 10 души, след като за изключително груб фаул на Давид Луис срещу Джонатан Уолтърс бразилецът се размина само с жълт картон.

„Падането на Иванович през първото полувреме бе смешно, както и това на Оскар, който е брилянтен футболист“, каза мениджърът на „грънчарите“. „Това е Англия, не Европа.“

„Тук не можем просто да гледам как хора падат на земята и да не говорим за това. Разочароващо е. Трябва да продължим да показваме тези ситуации и още, и още, и още“, продължи Пюлис.

„Има определени играчи във Висшата лига, които имат репутация и реферите знаят, че ако някой ги докосне, те гледат да паднат на тревата колкото се може по-бързо. Такива хора непрекъснато трябва да бъдат посочвани, а действията им показвани, защото това е една неприятна част от играта, за която не говорим много“, завърши Пюлис.