Мениджърът на Манчестър Сити Марк Хюз очаква изключително представяне от неговия отбор в мача в събота вечер с Милан, който ще бъде и последната контрола за англичаните преди началото на новия сезон във Висшата лига.

Двубоят и ще е първи за Хюз на „Сити ъф Манчестър”, откакто пое „гражданите”.

„Срещу Селтик в средата на седмицата, помолих момчетата за много силен мач, и те го направиха. Исках да видя как ще играем абсолютно сериозно и надъхано срещу даден съперник, мисля, че се получи”, заяви Хюз, цитиран от „Manchester Evening News”.

„Винаги задържаме топката добре, подаваме си я, но ми направи впечатление, че направихме няколко доста скоростни атаки. Ако успеем да приложим в играта си бързината, с която разполагат моите футболисти, ще повишим доста нивото си”, продължи той.

Хюз коментира и предстоящия сблъсък с Милан тази вечер: „Това е отличен тест, срещу един наистина силен съперник, в най-подходящото време за нас. Считам, че Милан ще дойде в един добър състав. „Росонерите” се подготвят за много важен сезон, което ме навежда на мисълта, че ще гледат на срещата с нас, като много важна проверка за това, в какво състояние се намират.”

„Милан загуби тежко от Челси с 0:5 в Москва, а този резултат наистина ме изненада. Не се вижда често подобен резултат. Освен всичко ние сме следващият им противник, така че по-добре да внимаваме. Всъщност да се надяваме, че ще са надъхани срещу нас, тъй като искаме да играем с опасен противник”, продължи Хюз.

„Изкарахме доста добра предсезонна подготовка. Направихме добри контроли срещу класни съперници, които би трябвало да са ни помогнали да влезем във форма”, завърши мениджърът на Манчестър Сити.