Само два дни след като заяви, че Манчестър Сити почти няма шанс да вземе Алваро Негредо, днес президентът на Севиля Хосе Мария дел Нидо разкри, че трансферът на голаджията е почти завършен.

Топреализаторът на севилци за миналия сезон (с 25 попадения) се прибра от подготвителния лагер в Кадис, за да уточни всички детайли по споразумението си.

Най-вероятно двата клуба ще си стиснат ръцете за 25 милиона евро, голяма част от които да се влеят директно в касата на испанския тим.

„На път сме да приключи продажбата на футболиста и, ако всичко премине нормално, той скоро ще си вземе довиждане с клуба“, заяви Дел Нидо. „Манчестър Сити купува страхотен играч, най-резултатния испанец в Ла Лига. Това е голяма сделка за Севиля, втората най-значима в клубната история след продажбата на Дани Алвеш. Играчът ще подпише договора на своя живот.“

„Всички трябва да са щастливи. Сделката е страхотна и за трите страни по нея“, завърши босът.

Ако трансферът стане факт, ще е вторият, който се осъществява между двата тима през това лято. Преди Негредо и Хесус Навас премина в Манчестър Сити на приблизително сходна цена.