Футболистите на английския Портсмут могат да останат без заплати за януари, съобщи вестник Гардиън. Съдбата на клуба вече е под въпрос, след като собственикът Владимир Антонов беше задържан от полицията и започва процес по неговото екстрадиране от Англия. Антонов ще бъде изслушан, за да изложи своята гледна точка по-късно днес.

Уестминстърския магистратски съд ще проведе днес своето първо заседание по обвинения, свързани с нерегламентирани действия на банката Снорас, представлявана от литовския гражданин Владимир Антонов и от неговия партньор Раймондас Барнаускас.

С решение на същия съд двамата бяха пуснати под гаранция на 25-и ноември, оставиха паспортите си в полицията, обявиха точен адрес, на който могат да бъдат намерени и са задължени да информират регулярно органите на реда, че са на разположение.

Генералната прокуратура на Литва обяви двамата в разследване по присвояване на крупни държавни средства и имущество, подялба на документални активи, двойно счетоводство и злоупотреба със служебно положение. Като страна-член на ЕС, Литва изисква двамата бизнесмени от Лондон и ако вината им бъде доказана, ги грози затвор до 10 години. Отделно от това, правителството на Литва взе решение да национализира банката им Снорас, тъй като тази търговска структура не е отчела приходи в размер на 1 милиард долара на националната банка на Литва.