Ръководството на Милан даде да се разбере, че контузеният Дейвид Бекъм е добре дошъл в клуба догодина, когато се възстанови. Това съобщи вицепрезидентът на италианския гранд Адриано Галиани.

Английската звезда трябваше да играе на Световното в ЮАР, но след като скъса ахилес в мача срещу Киево в неделя, той ще трябва да остане извън терените в следващите 5-6 месеца.

Вторият период под наем за Бекъм в Милан трябваше да приключи през лятото. Футболистът обаче вече е аут до края на сезона, а въпроси около бъдещето на играча вече се повдигат в медиите.

Милан на два пъти взимаше под наем звездата от американския Ел Ей Галакси, а Галиани заяви, че това може да се случи отново и през 2011 година.

„Дейвид по всяка вероятност ще остане извън терените поне за 5-6 месеца. Видях болката в очите му. Прегърнах го в съблекалнята и му казах, че ако иска, другата година отново ще бъде с нас”, признава пред „La Republica” вицепрезидентът на „росонерите”.

„Бекъм дойде в Милан, за да бъде повикан след това от Фабио Капело в националния отбор на Англия. За съжаление това е футболът. Но Дейвид има страхотна воля”, завърши Галиани.