Ръководството на Ливърпул обмисля дали да подпише със свободния агент Майкъл Оуен, след като не успя да привлече нов нападател до края на трансферния прозорец.

Мениджърът на мърсисайдци доста изненадващо остана с едва двама играчи в предни позиции – Луис Суарес и Фабио Борини, след като дългоочакваният трансфер на Клинт Демпси пропадна, а Анди Керъл бе преотстъпен на Уест Хем.

„Червените“ опитаха да реагират и изпратиха оферта за Даниел Стъридж от Челси, но играчът им отказа, след като самият искаше постоянен трансфер, а от „Анфийлд“ можеха да му предложат наем за един сезон.

Оуен пък бе освободен от Манчестър Юнайтед след края на миналия сезон и може по всяко време да се присъедини към нов клуб, макар че трябва да го стори в първите дни на следващата седмица, за да бъде сигурен, че ще може да играе във Висшата лига преди януари.

Причината е, че всички тимове в елита трябва да изпратят окончателен списък с 25 футболисти за първия полусезон до ранния следобед във вторник. По-късни регистрации също са възможни (както се случи с Астън Вила и Робер Пирес преди време), но само при условие, че списъкът с играчи не е запълнен.

Ливърпул е единият от вариантите пред Оуен, който вкара 118 гола в 216 шампионатни двубоя за мърсисайдци. Стоук Сити и Съндърланд също настойчиво искат нападателя, макар че „грънчарите“ ще срещнат сериозни трудности със заплатата на 32-годишният бивш английски национал.