Първото нещо, което новият селекционер на Англия Фабио Капело може да предприеме, е да връчи капитанската лента на Дейвид Бекъм за приятелската среща с Швейцария на "Уембли", която трябва да се проведе на 6 февруари. Това ще бъде и първия мач, в който Капело ще води тима.

Добра причина за връчването на капитанското място на Бекъм е, че мачът с домакините на Евро 2008 ще представлява за него и мач номер 100 с националната фланелка. С този ход 61-годишният италиански специалист ще се опита да влезе по-бързо в сърцата на привържениците на „трите лъва”.

Тези предположения прави италианския „Corriere dello Sport”, цитиран от медиите на Острова, на базата на взаимоотшношенията между Бекъм и Капело по време на престоя им в Реал Мадрид.

„Капело вече си мисли за Бекъм. Дейвид ще бъде много важна част от отбора, воден от Фабио”, твърди италианското издание.

Самият специалист бе уволнен от „Бернабеу” след края на миналия сезон, въпреки че спечели Примера Дивисион, тъй като се считаше, че тактиките, които използва са скучни. Английските фенове от друга страна, не биха обърнали толкова голямо внимание на стила на игра, стига той да носи успехи.