Шалке започнаха безобидна атака с „шегички” към Манчестър Юнайтед, феновете им и Англия като цяло, преди важния мач тази вечер.

Сатирична колонка в програмата на мача шеговито описва английския начин на живот, включително и вманиачеността им към знаменитости, кулинарните им навици и неспособността да печелят дузпи срещу германските отбори.

„Британците полудяха тази седмица около сватбата - не, този път не е Кейти Прайс, а принц Уилям”, пише в колонката. „Всеки знае, че Англия е родината на футбола, но защо още не са научили за дузпите. В лицето на Уейн Рууни имаме любимия зет за английските тъщи, а застаряващият младеж Едвин ван Дер Сар не се свени да взима съвети от Йенс Леман как да пази мрежата си. Тук се появява и Малкълм Глейзър, който за феновете на Манчестър Юнайтед е еквивалента на Лорд Волдемор”, се пише още в статията.

Близо 2 500 фенове на Юнайтед се очаква да присъстват на първия мач от полуфинала на Шампионската лига срещу Шалке. „Типичният фен на Юнайтед се казва Пол. Той има дартс в десния си джоб и а в левия си картичка с булдог. Момичетата обикновено се казват Саманта. И можете ли да повярвате, те слагат оцет в чипса си?!”, се подиграха още германците с британските си съперници.