След убедителната победа с 3:0 над прекия конкурент за квота в Шампионската лига Арсенал, в лагера на Евертън все по-силно вярват, че могат да се преборят за нея.

"Карамелите" са на една точка зад "артилеристите" на петата позиция. Те обаче имат и мач по-малко от тях, така че могат още следващата седмица да излязат четвърти.

"Просто сме задължени да вярваме, че това ще се случи. Остават все по-малко мачове до края на сезона, а целта ни е толкова близо. Ще е престъпление да не се опитаме поне", сподели вратарят Тим Хауърд.

Според американеца, точно този успех трябва да даде увереност на тима му, защото е вторият най-убедителен за Евертън този сезон след 4:0 над Стоук Сити, а идва срещу толкова класен съперник.

"Феновете цял сезон чакат от нас една такава голяма и убедителна победа. Мисля, че им я дадохме в подходящия момент. Зарадвахме ги и с други, но тази определено е след най-силното ни представяне", сподели Хауърд.

Задоволство от успеха срещу "артилеристите" изрази и първият голмайстор в мача Стивън Нейсмит. Той също се надява "карамелите" да се преборят за квотата.

"От началото на сезона вярвахме, че можем да се преборим за място в четворката. Сега имаме този шанс и ако го грабнем, това ще означава всичко за клуба."

"Много се радвам, че успяхме да победим толкова силен съперник и пряк конкурент за позицията", сподели щастливият голмайстор.