Мениджърите в Англия вече също ще получават официални предупреждения, обявиха от Футболната асоциация. Наказателните картони ще бъдат въведени още през сезон 2018/2019. Освен в Чемпиъншип и долните дивизии, правилото ще бъде въведено и във всички други турнири за различните купи под егидата на ФА.

Реферите вече ще имат право да показват жълт картон на мениджърите при всяко оспорване на тяхно решение. Втори жълт картон ще води до червен такъв. Директен червен картон също ще може да бъде показван, но това ще става само при сериозни нарушения и провинения, като например обида на официално лице или противников треньор или играч.

Наказателни картони на мениджърите могат да се дават още за саркастично ръкопляскане по адрес на рефера, ритане на бутилки, навлизане в техническата зона на противниковия отбор, както и за пререкания с феновете.

Ако даден мениджър бъде предупреден в четири отделни случая, то ще следва наказание от един мач. Осем жълти картона ще означават наказание от два мача, 12 картона – три мача, а мениджър, получил 16 жълти картона ще трябва да се изправи пред Дисциплинарната комисия на ФА.

От Асоциацията обявиха, че инициативата засега няма да бъде въвеждана във Висшата лига, където мениджърите ще продължат да получават само устни забележки от реферите.