Коледно чудо може да се случи и една голяма мечта за феновете на Манчестър Юнайтед може да се сбъдне в края на годината. Легендата на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън може да излезе от пенсия и да помогне на тима, ако се стигне до уволнението на сегашния мениджър Луис ван Гаал. 

Според вестник "Дейли Стар", навършващият 73 години в четвъртък шотландец ще се завърне на "Олд Трафорд", но като помощник, ако се стигне до раздяла с холандеца. А тя е все по-вероятна, поне ако се вярва на постоянно идващите от Острова информации. 

Очаква се за мениджър да бъде назначен Райън Гигс, който е асистент на Ван Гаал в момента. Уелсецът за кратко беше наставник на тима след уволнението на Дейвид Мойс, но сега се очаква да получи ролята за по-дълго време. 

Точно за да може да натрупа повече опит за по-кратко време, Фъргюсън е изразил готовност да помогне на 42-годишния си бивш възпитаник. Всичко обаче зависи от решението на борда на директорите и най-вече от това дали ще се стигне до раздяла с Ван Гаал в най-кратки срокове.