Уулвърхемптън се наложи над Тотнъм с 1:0 на „Молиню“ в мач от 26-ия кръг на английската Висша лига. Единственото попадение в двубоя бе реализирано в 82-ата минута от Адама Траоре. След този успех „вълците“ се изкачват до 13-о място във временното класиране с актив от 27 точки, докато Тотнъм е на 4-а позиция с 45 пункта в своя актив.

Двубоят започна с натиск за Тотнъм. През първото полувреме действията се развиваха в половината на Уулвърхемптън. Първата по-опасна ситуация дойде в 45-ата минута, когато Хюн-Мин Сон тръгна на самостоятелен рейд, който завърши с удар, който обаче не бе в очертанията на вратата, пазена от Жозе Са.

В седмата минута на добавеното време на първата част Педро Поро шутира директно от пряк свободен удар, но топката рикошира в напречната греда.

Три минути след подновяването на играта през второто полувреме, Сон отново си отвори пространство за удар от чиста позиция, но отново топката рикошира в напречната греда на вратата на Уулвс.

След центриране в наказателното поле на Тотнъм в 74-ата минута Матеуш Куня се извиси над всички и отправи удар с глава, но топката прелята покрай десния страничен стълб на вратата, пазена от Фрейзър Форстър.

Жоао Моутиньо намери Раул Хименес, който отправи удар от границата на наказателното поле, но Форстър се намеси в 82-рата минута. Адама Траоре засече от воле и прати топката във вратата.