Само след часове официално ще бъдат обявени домакините на световните футболни първенства през 2018 и 2022.

За кандидатурата на Великобритания за домакинството на Мондиала през 2018 лобират футболната звезда Дейвид Бекъм, британският премиер Дейвид Камерън и принц Уилям.

Така изглежда Дейвид Бекъм на конференцията в Цюрих (Швейцария), където се събира изпълнителният комитет на ФИФА, отбелязва Zar.bg.

Според Gong.bg фаворит за Мондиал 2018 се очертава кандидатурата на Англия, която не е домакинствала на световно първенство от 1966.

Друга кандидатура тази на Испания и Португалия, която ще бъде представена от министър-председателите на двете страни, съответно Хосе Луис Родригес Сапатеро и Жозе Сократеш. Общата кандидатура на Белгия и Холандия защитават футболните величия Рууд Гулит и Йохан Кройф.

Премиерът на Русия Владимир Путин пък отказа да пътува за Швейцария, като официални причини за това не бяха оповестени. В руската делегация е и собственикът на Челси Роман Абрамович.

Също днес ще бъде обявен и домакинът на световните финали през 2022 - за първенството след 12 години спорят САЩ, Катар и Южна Корея.