Когато един и същ мач, пък било и приятелски, има напълно различно значение за два отбора, то провалът му може да доведе до истински скандал.

Аматьорският Уелин Сити имаше уговорена контрола в събота с Уотфорд, но от скромния тим са "изключително тъжни, разочаровани и ядосани", след като тимът от Премиършип отмени двубоя само часове по-рано.

От Уотфорд са заявили в петък следобед, че тимът няма да може да играе в мача, тъй като няма достатъчно футболисти на разположение.

Тимът на Хави Грасия посреща Сампдория в последната си проверка преди началото на сезона. Мачът е в събота следобед на "Викъридж Роуд", но резервният отбор трябваше да играе срещу Уелин.

Двубоят е бил уговорен още през май, а сега от аматьорския тим ще претърпят сериозни загуби. "Изключително тъжни, разочаровани и ядосани сле, че Уотфорд подходи по такъв лош начин и с такава наивност към това, какво означава за Уелин Гардън Сити."

"Мачът бе потвърден през май 2018, а от Уотфорд ни казаха, че може да има проблем за първи път на 2 август в 9:30 вечерта, но ни уточниха, че ще ни кажат допълнително. Само че ни казаха едва в 14 часа в петък, 3 август, че не могат да се появят за контролата."

От Уелин вече са платили за "храна, напитки, програма и маркетинг", а освен това ще има и "огромни загуби от евентуалните приходи от билети, напитки и храна".