Арсенал е на път да загуби поредната си звезда, защото не може да се разбере с него за удължаване на договора му. След изпускането на редица подобни играчи през годините по този повод, сега това може да се случи и с Тио Уолкът. 

Според вестник "Мирър", английският национал няма никакво намерение да поднови договора си с "артилеристите". Бързоногият футболист е обвързан с тях до 30 юни 2015 г. и ако "топчиите" не искат да го изгубят без пари, ще трябва да го продадат през лятото. 

Причината Уолкът да е твърдо решен да не преподписва е свързана с игровото време, в което участва след контузията си. Той скъса кръстни връзки в коляното в началото на 2014 г. и въпреки че вече е напълно възстановен, има периферна роля в състава на мениджъра Арсен Венгер. 

Новината, че звездата на лондончани не е доволен на "Емирейтс", веднага породи интерес към него от страна на Ливърпул. Според вестника, мърсисайдци ще отправят оферта за него през лятото, тъй като те на свой ред са на крачка да загубят качествен, млад, офанзивен футболист - Рахийм Стърлинг. 

Дали ще има развитие по евентуална сделка, ще се разбере през лятото. И все пак след края на сезона ще има последен опит за обвързване на Уолкът с нов договор с Арсенал, но е малко вероятно такъв да има.