Нападателят на Арсенал Тио Уолкът направи крайно любопитно твърдение, че всъщност „артилеристите“ са най-силния отбор в Европа от началото на 2015 година.

Очевидно английският национал, който все още не подновил договора си с тима, е забравил за отпадането от Монако в осминафиналите на Шампионската лига, където лондончани не са прескачали този етап вече пета поредна година.

Действително оттогава насам „топчиите“ подобриха значително формата си и се изкачиха до второто място в класирането. Тъкмо това очевидно преизпълни Уолкът с увереност. „Тук има много конкуренция за всеки пост, така че няма играч, който да си позволи отпускане. Всички се представят много добре“, коментира техничарят.

„Това понякога прави трудно влизането при титулярите. Мисля, че особено през този сезон, не бяха много хората, които очакваха от нас да се борим за титлата. През календарната година сме най-силният отбор в Европа. Това е най-добрият тим, който сме имали, а сега всички са здрави. Ако наистина нямахме толкова много контузии, сега щяхме да вдигаме титлата“, допълни Уолкът.