Мениджърът на Астън Вила Жерар Улие е предупредил една от звездите си – Габриел Агбонлахор, че трябва да седи по-малко във фитнес залата, тъй като според треньора, тежестите пречат на формата на нападателя.

24-годишният английски национал наскоро се възстанови от контузия в адукторите, но Улие се притеснява, че докато е лекувал въпросното място, Агбонлахор е наблегнал прекалено на вдигането на тежести, което е увеличило излишно мускулната му маса и сега влияе на скоростта му.

„Габи вече не е във фитнеса. Когато вдигаш прекалено много, това влияе на ставите и на мускулите ти. Мисля, че той като цяло трябва да спре с тях. Станал е прекалено здрав,” твърди Улие пред The Guardian.

„Онзи Габи, който гледах преди по телевизията, е различен от този, който сега седи пред мен. Той бе по-слаб, по-жилав, и много бърз. Казах му да остави тежестите. Понякога те причиняват щети,” добави мениджърът.

Очаква се Агбонлахор да се завърне в титулярния състав на Астън Вила в градското дерби срещу Бирмингам днес, в мач от турнира за Купата на лигата.

Въпреки споменатите проблеми, Улие е сигурен, че може да разчита на звездата си. „Той подписа нов договор, и това значи, че ни има доверие. Ние също имаме вяра в него, така че той рано или късно ще успее да си върне формата,” каза още Улие. „Той е доказал качествата си на най-високо ниво. Сега се нуждае от мачове, за да се върне отново на върха.”