Полузащитникът на Арсенал и националния отбор на Англия Джак Уилшър получи нова травма, която ще забави неговото възстановяване.

20-годишният талант пропусна всички мачове за своя клуб от началото на сезона заради контузия в глезена по време на предсезонната контрола срещу Ню Йорк Ред Булс. Това не е и първото забавяне в неговото възстановяване.

След като по-рано Арсен Венгер заяви, че целта е Уилшър да бъде на линия за дербито с Челси, което е след 3 седмица, днес стана ясно, че младият футболист е претърпял травма в коляното, която ще го принуди да почива 4 дни.

Новината не е добра и за представителния тим на Англия, където се очакваше Уилшър да сформира тандем в центъра на полузащитата със Скот Паркър от Тотнъм. Сега обаче времето пред англичанина да се възстанови за европейското първенство в Полша и Украйна през юни изглежда все по-малко.

Смята се, че медицинският щаб на Арсенал ще опита през идната седмица да навакса накуп всичките изоставания при възстановяването на играча, но Уилшър остава под наблюдение и няма да се прибързва с връщането му в игра.