Полузащитникът Джак Уилшър поначало не е приел на сериозно новината, че Дани Уелбек може да стане негов съотборник в Арсенал. Самият той до последно е вярвал, че бившият играч на Манчестър Юнайтед ще предпочете кръвния враг Тотнъм.

23-годишният Уелбек се раздели с родния си тим след идването на новия мениджър Луис ван Гаал, който директно му заявил, че е свободен да си търси нов отбор, при положение, че пристигне оферта за него на „Олд Трафорд“.

Мениджърът на „шпорите“ Маурисио Почетино до последно търсеше на пазара млад и енергичен играч в предни позиции, затова Уилшър не повярвал, когато научил за офертата на „топчиите“ в личен разговор с Уелбек.

„Помня, че разговарях с Дани по време на лагера с Англия в последния ден от трансферния прозорец и той ми разкри за Арсенал. Аз си помислих, че се майтапи“, откровен бе Уилшър.

„Четях, че Тотнъм се интересуват, а после той ми каза за Арсенал. В момента, в който разбрах, че не се шегува, му казах, че трябва да дойде“, допълни английският национал.

Арсенал плати 16 милиона паунда по сделката.