Полузащитникът на Уест Хем Джак Уилшър разкри, че пропускането на толкова голяма част от изминалия сезон заради поредна травма е било смазващо, но се надява на по-добра кампания.

27-годишният футболист е известен с това, че е един от най-талантливите английски играчи на своето поколение, но кариерата му е изпъстрена с множество контузии.

Той напусна родния си клуб Арсенал миналото лято, за да започне на чисто в тима на Мануел Пелегрини, но след обещаващ старт, бившият английски национал получи тежка травма на глезена и изигра едва осем мача в Премиършип.

Уилшър, който има 34 мача за националния отбор, заяви: „Искам да играя ключова роля през този сезон и да бъда на терена колкото се може повече, като същевременно помогна на отбора да завърши на максимално висока позиция в крайното класиране“.

Говорейки в Шанхай преди мача на „чуковете“ с Нюкасъл от турнира Premier League Asia Trophy, той добави: „Няма нужда да ви казвам колко разочароваща беше цялата ситуация. Да пропусна толкова голяма част от сезона бе смазващо. Пропуснах пътуването с отбора и особено това да бъда част от него, от един нов тим. Но това е зад гърба ми, сега предстои нов сезон, страхотно е отново да бъда в състава. Сега искам да набера инерция и да изиграя колкото се може повече мачове“, завърши Уилшър. /БГНЕС