Отборът на Уигън Атлетик се класира на исторически финал в турнира за Купата на Англия. Възпитаниците на Роберто Мартинес се наложиха над Милуол с 2:0 и достигат до последния двубой в надпреварата за първи път в своята история. На финала Уигън ще има за съперник победителя от двойката Челси – Манчестър Сити, които се изправят в другия полуфинал утре.

Шон Малоуни даде преднина на тима от Висшата лига в 25-ата минута. Малоуни засече отлично центриране на Аруна Коне, който с лекота преодоля двама футболисти на Милуол и успя да намери своя съотборник в наказателното поле.

Жорди Гомес и Калъм МакМанамън имаха добри възможности след това, но вратарят на Милуол Дейвид Фордe се отличи с добри спасявания. Отговорът на „лъвовете“ дойде чрес Марк Бийвърс, който с глава стреля неточно. Крайният резултат в мача бе оформен от Макманаман, който вкара втори гол 12 минути преди края.

В заключителните минути на двубоя, привърженици на Милуол се сбиха на трибуните, което най-вероятно ще донесе наказание за клуба от Чемпиъншип.