Отборът на Уигън сътвори сензацията на „Етихад“, след като отстрани Манчестър Сити на четвъртфиналите във ФА Къп. „Гражданите“ претърпяха поражение с 1:2 на собствен терен и отпаднаха от надпреварата.

ВИДЕО ОТ МАЧА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Двубоят бе своеобразно повторение на финала на турнира от изминалия сезон, когато Уигън триумфира след 1:0.

На полуфиналите Уигън ще се изправи срещу Арсенал, който вчера се наложи над Евертън. В другата двойка на „Уембли“ ще спорят Хъл Сити и Шефилд Юнайтед.

Двата тима изиграха изключително атрактивен мач, в който „гражданите“ се явяваха догонващи в резултата. Това ги принуди да изиграят срещата на високи обороти от първата до последната минута.

Жорди Гомес изведе своя тим напред в резултата след точно изпълнение на дузпа в 27-та минута. Нарушението бе на Мартин Демикелис. Малко след почивката Джеймс Пърч даде преднината от два гола за гостите от Чемпиъншип.

От този момент нататък играчите на Мануел Пелегрини натиснаха своя съперник. Това доведе до попадение на Самир Насри в 68-та минута. Бившият играч на Арсенал стреля отдалеч, за да оформи резултата на 2:1.

До края на срещата „гражданите“ записаха няколко невероятни пропуска, които можеха да променят изхода на срещата, но така или иначе Уигън намери начин да задължи преднината си и отново да победи Манчестър Сити.